Кен Сегал стои зад префикса i, който е определящ за марката на почти

...
Кен Сегал стои зад префикса i, който е определящ за марката на почти
Коментари Харесай

Човекът зад i-бранда на Apple счита, че iPhone се изчерпа като марка

Кен Сегал стои зад префикса  " i ", който е определящ за марката на съвсем всички артикули на Apple. Префиксът е част от тактиката на марката на компанията още от ерата на Стив Джобс. Наскоро обаче Сегал изрази мнението си, че е извънредно време Apple да се подложи на ребрандиране, което да показва по-добре непрекъснатите нововъведения и динамичността на продуктите на компанията, написа hicomm.bg.
Прочетете още
Стив Джобс назначава Кен Сегал за креативен шеф на рекламната организация на Apple, с цел да работи по NeXT, и от този момент той служи на компанията. Той стои зад доста известни акции на Apple, в това число рекламата Crazy Ones и рекламата Think Different. Най-голямото му въздействие върху брандирането на Apple обаче сигурно би трябвало да бъде префиксът " i ", който той измисля за продуктите.

Префиксът " i "  датира от 1998 година, когато за първи път е показан iMac. Стратегията за брандиране демонстрира, че префиксът съставлява индивида, интернет, информацията и вдъхновението - всичко, което значи какво съставлява компанията. Техниката на брандиране беше огромен триумф и беше открита наклонност всички последващи артикули на Apple да идват с " i ", като iPod, iPad и iPhone.

Според отчет на Wired, Сегал счита, че Apple би трябвало да даде подтик на себе си и да избере свежа еднаквост на марката, която да показва еволюиралата версия на водещите артикули на Apple, смяната в дизайна и новите технологии, които те включват по пътя си. Ето какво сподели Сегал:

" i " би трябвало да отпадне ", споделя той.  " Сега то е безсмислено. Разбира се, Джобс построи Apple към него, само че не забравяйте, че " i " постоянно е било подмарка. Може да има маркетингови специалисти, които да кажат, че Apple би била луда да се откаже от префикса - той към момента е пред някои от най-великите марки в историята, само че той не може да бъде предпазен, а и прекомерно дълго време имаше компании с " i ", свързани с интернет, и това е проблем за Apple, известна с нововъведенията ".

От 2007 година насам Apple постепенно минава към ребрандиране, първо с Apple TV. Това обаче не беше съзнателно, защото в началото услугата трябваше да бъде брандирана като iTV. Съзнателният избор за друга комерсиална марка беше първо с Apple Watch, а в този момент и с Apple Vision Pro.

Apple се е позиционирала на пазара толкоз мощно, че с познаването на марката и лоялността към нея доста консуматори на Apple биха купували продуктите, даже в случай че префиксът не е налице, като да вземем за пример при MacBook. При iPhone възможностите на лоялните консуматори да резонират с името на марката са големи. При такива сюжети, в случай че ребрандирането не се извърши деликатно, то може да отчужди лоялните купувачи. Ако обаче се извърши подробно, ребрандирането може да помогне на марката в действителност да показа новото потомство консуматори и настоящето време.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР